Διατροφικές Διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές και η συναισθηματική υπερφαγία δεν παρουσιάζονται μόνο σε άτομα που τους απασχολεί η διαχείριση του βάρους τους. Πολλές φορές εκδηλώνονται λόγω σημαντικών συναισθηματικών και άλλων σωματικών διαταραχών. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων με προβλήματα βάρους – έως και 50% – μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια διαταραγμένη σχέση με το φαγητό.

Η ικανότητα υποστήριξης τέτοιων περιστατικών, ώστε να επανακτήσουν μία υγιή σχέση με το φαγητό, και επομένως με τον εαυτό τους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τον επαγγελματία διαιτολόγο-διατροφολόγο. Η έγκαιρη διάγνωση τους είναι κρίσιμη, καθώς τα άτομα χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση – καθοδήγηση και εξειδικευμένο θεραπευτικό πλάνο, ώστε να παραμείνουν σε αυτό μέχρι το τέλος της θεραπείας τους.

Στο γραφείο διαχειριζόμαστε κατάλληλα – σε συνεργασία με ειδικούς ψυχικής υγείας και άσκησης – περιστατικά νευρικής ανορεξίας, νευρικής βουλιμίας, αδηφαγικής διαταραχής κ.α. ώστε να υποστηρίξουμε το συνολικό θεραπευτικό πλάνο βάσει των ειδικών αναγκών του κάθε περιστατικού.

Διατροφικές Διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές και η συναισθηματική υπερφαγία δεν παρουσιάζονται μόνο σε άτομα που τους απασχολεί η διαχείριση του βάρους τους, αλλά εκφράζονται και μέσα από πιο σημαντικές συναισθηματικές και σωματικές διαταραχές. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων με προβλήματα βάρους – έως και 50% μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο διαταραγμένη σχέση με το φαγητό.

Η ικανότητα υποστήριξης τέτοιων περιστατικών ώστε να επανακτήσουν μία υγιή σχέση με το φαγητό, και επομένως και με τον εαυτό τους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τον επαγγελματία διαιτολόγο-διατροφολόγο. Η έγκαιρη διάγνωση τους είναι κρίσιμη, καθώς τα άτομα χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και εξειδικευμένες θεραπευτικές δεξιότητες ώστε να παραμείνουν σε οποιαδήποτε θεραπευτικό σχήμα μέχρι το τέλος της θεραπείας τους.

Στο γραφείο διαχειριζόμαστε κατάλληλα – σε συνεργασία με ειδικούς ψυχικής υγείας και άσκησης – περιστατικά νευρικής ανορεξίας, νευρικής βουλιμίας, αδηφαγικής διαταραχής κ.α. ώστε να υποστηρίξουμε το συνολικό θεραπευτικό πλάνο βάση των ειδικών αναγκών του κάθε περιστατικού.

info@atwa.gr