Σχετικά

Έλενα Πάτρα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια και μετά την αποφοίτηση μου, ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές μου στη Διατροφή και Διαιτολόγια το 2014. Το 2016, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Wageningen University & Research Center της Ολλανδίας (MSc Nutrition & Health). Το 2019 ολοκλήρωσα επιπλέον μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία μέσω του NCFED

Μετά από περίπου 7 χρόνια εργασίας στη διατροφή και την έρευνα τροφίμων στο Αμβούργο, το Λονδίνο, και τις Βρυξέλλες, το 2020 επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας το δικό μου γραφείο.

Από το 2020 είμαι επιστημονικός συνεργάτης και Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Από το 2021 διατελώ συνεργάτης της Κλινικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου με επικεφαλής τον χειρουργό κ. Ηλία Σδράλη.

Το 2021 ολοκλήρωσα μετεκπαίδευση στη διατροφική διαχείριση και αντιμετώπιση ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου μέσω της διατροφής FODMAP (King’s College London).

Λατρεύω την εύκολη μαγειρική, τις νόστιμες και θρεπτικές συνταγές και τη γυμναστική!